top of page
Photo Rens pauken.jpg
IPCL-2022-PR-Kana-Trio-049col.jpg

Rens rondt momenteel zijn bachelorstudie af aan Codarts, de Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam, waar hij studeert bij Chris Leenders, Hans Leenders, Ramon Lormans, Bart Jansen, Martin Ansink, Vincent Houdijk, Murk Jiskoot, Rene Spierings, Fedor Teunisse, Job van Duijnhoven, Oké Sène, Jorge Sanz Pineda & Nicolas Suter.

 

Naast het Kāna Trio werkt hij regelmatig samen met het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Residentie Orkest (Den Haag) en Sinfonia Rotterdam. Als kamermusicus speelde hij daarnaast in diverse ensembleverbanden met het Rotterdams Philharmonisch Orkest, Mallet Collective, Hier om de hoek en Mōtus Ensemble (Portugal).

Kāna Trio werd live geïnterviewd door Paul Witteman op de Nederlandse televisie, won de eerste prijs in de Grachtenfestival Conservatorium Competitie (2022), kreeg de Korte Film Prijs in de International Percussion Competition Luxembourg (2022) en is nu finalist in het Dutch Classical Talent 2024/ Competitie 2025.

 

Rens, geboren in Gemert (2001), begon op zesjarige leeftijd met zijn muziekstudie. Beginnend met pianolessen, maar al snel met snaredrumlessen, toen zijn nieuwe en onstuitbare liefde voor percussie begon nadat hij voor het eerst een harmonieorkestconcert had gezien. Vanaf vandaag is hij op zoek naar het creëren van nieuwe concepten met percussie en live-elektronica, omdat hij een natuurlijke aantrekkingskracht heeft op nieuwe technologie.

bottom of page