top of page

...

Geïnspireerd door de multiculturele omgeving die Rotterdam te bieden heeft en de band die ontstaan is door jarenlang samen te studeren aan Codarts Rotterdam met hoofdvakdocenten Chris Leenders en Ramon Lormans, werd Kāna Trio in 2020 opgericht door Hugo Pereira, João Sequeira (Portugal) en Rens Rutten (Nederland). Het trio deelt de gemeenschappelijke ambitie om nieuwe perspectieven te ontwikkelen in percussie, door zich te verbinden met andere muziekstijlen en kunstdisciplines, om zo de grenzen van het kamermuziekconcert te verleggen. Deze relatief ongebruikelijke setting is nog niet zo bekend bij het grote publiek, de hoeveelheid repertoire geschreven voor trio percussie is relatief klein in tegenstelling tot kwartet en duo. Dit zet het trio aan om creatief te zijn en op zoek te gaan naar nieuwe manieren om de kloof tussen het publiek en een mix van klassieke arrangementen en hedendaagse muziek te overbruggen.

Hilde-Speet-DSC04307-HR.jpg

f

De jonge percussionisten wonnen het Grachtenfestival Conservatorium Concours in 2022. Frank van den Brink (juryvoorzitter) schreef:

“De jury was onder de indruk van het bezwerende, haast symbiotische samenspel van het Kāna Trio. Van het enorme kleurenpalet, dat reikte van fluisterzacht marimbageruis tot het meest onheilspellende oerwoudgeweld.”

In hetzelfde jaar won het trio de Short Film Prize op de International Percussion Competition in Luxemburg, trio-editie. ​ 

bottom of page